Ελιές – Αγροκτήματα Καρακλά

Καλλιεργούνται και τυποποιούνται τρεις ποικιλίες:

  • Κολοβή (ξυδάτη, τσακιστή σε άλμη),
  • Αδραμυτιανή με εξαιρετικό άρωμα,
  • Ροπάδες

            

Διατίθεται σε συσκευασία των 200γρ και 500γρ

Η συγκομιδή των καρπών της ελιάς γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, με το χέρι και σε κατάλληλα κασάκια μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις μας όπου ξεκινάει η διαδικασία διαλογής τους. Αφού πλυθούν, στην τράπεζα διαλογής, απομακρύνονται οι ακατάλληλοι καρποί, χωρίζονται στον διαλογέα μεγέθους και τοποθετούνται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, οπού εκεί γίνεται η προβλεπόμενη διαδικασία, ανάλογα με το είδος της ελιάς.

Μόλις ετοιμαστεί ο καρπός, συσκευάζεται σε σακουλάκια εν κενώ για να διατηρηθεί σε άριστες συνθήκες, μέχρι την κατανάλωση.

Στα Αγρόκτηματα Καρακλά καλλιεργούνται και τυποποιούνται τρείς ποικιλίες ελιάς:

α) Η Βαλανολιά ή Μυτιληνιά ή με υψηλή περιεκτικότητα σε λάδι (25-30%) και εξαιρετική ποιότητα του παραγόμενου λαδιού.


β) Η Αδραμυττιανή ή Αϊβαλιώτικη που προέρχεται από το Αδραμύττιο της Μικράς Ασίας.
Δίνει λάδι λεπτό, με εξαιρετικό άρωμα και εξυπηρετεί τόσο την ελαιοποίηση όσο και την οικοτεχνία της επιτραπέζιας ελιάς    

Είναι η πιο φημισμένη ελιά της Μικράς Ασίας. Ο καρπός της έχει στρογγυλό σχήμα και μεσαίο μέγεθος.                                                                       

γ)Λαδολιά.  Χρησιμοποιείται κυρίως για τη παρασκευή της βρώσιμης ελιάς «ροπάδα» του εμπορικού τύπου ελιών «θρούμπες»

Οι ελιές των Αγροκτημάτων Καρακλά διατίθενται για πωλήσεις χονδρικής